Şanlıurfa’da yaşayan ve yıllardır kalp yetmezliği ile mitral darlık tedavisi gören 46 yaşındaki Selda Kuzucu, ameliyatsız ECCP tedavisi sayesinde sağlığına yeniden kavuştu. Kalp fonksiyonları kısa sürede %20’den %60’a yükselen Kuzucu’nun iyileşmesi doktorları bile şaşırttı.
Şanlıurfa ve Ankara başta olmak üzere birçok sağlık merkezinde tedavi gören ancak nefes darlığı, yürüme güçlüğü ve günlük işlerini yapamama gibi şikayetlerinden kurtulamayan Selda Kuzucu’ya ameliyat ve balon tedavisi seçeneği sunuldu. Yaşadığı ağır tabloya rağmen umudunu yitirmeyen Kuzucu, tavsiye üzerine Aydın’a gelerek Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Kocaoğlu gözetiminde ECCP (Doğal Baypas) tedavisine başladı.
“3. Seansta Bile Rahatladığımı Hissettim”
18 yaşından bu yana kalp rahatsızlıklarıyla mücadele ettiğini belirten Selda Kuzucu, uygulanan 35 seanslık ECCP tedavisinin ardından hayatının değiştiğini ifade etti. Tedavi sürecini anlatan Kuzucu:
“Nefes alamıyordum, yürüyemiyordum, merdiven çıkmakta zorlanıyordum ve hiçbir işimi yapamıyordum. Tedavinin henüz 2. ve 3. seansında bile büyük bir rahatlama hissettim. 35 seansın sonunda artık her işimi kendi başıma, kolaylıkla yapabilir hale geldim. Kontrollerimde değerlerimin çok iyi çıkması beni inanılmaz mutlu etti.” dedi.
Kontrol Doktoru Sonuçlara İnanamadı
Tedavi sonrası memleketi Şanlıurfa’ya dönerek kontrolden geçen Kuzucu’nun kalp çalışma oranındaki değişim doktorları şaşkına çevirdi. Yapılan tetkiklerde, daha önce %20 seviyelerine kadar gerileyen kalp fonksiyonlarının kısa sürede %60’a yükseldiği görüldü. Doktorunun bu hızlı iyileşme karşısında “İki üç ayda %20’den %60’a çıkması mümkün değil, sonuçlarda bir yanlışlık olmalı” diyerek şaşkınlığını gizleyemediğini aktaran Kuzucu, hastalara moral ve inancın da çok önemli olduğunu vurguladı.
46 yaşında sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Selda Kuzucu, benzer rahatsızlıkları bulunan tüm hastalara bu tedavi yöntemini ve moral seviyelerini yüksek tutmalarını tavsiye ediyor.