Aydın’da çocuklar, iklim değişikliği ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak, çevreye ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmak amacıyla düzenlenecek buluşmada bir araya gelecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Vakfı’nın desteğiyle yürütülen “İklim Değişikliği ve Çocuk Projesi” kapsamında Türkiye genelinde gerçekleştirilen 81 İl COP31 Buluşmaları, Aydın’da da çocukları iklim gündeminde buluşturacak.
“COP31 Yolunda Çocuklarla İklim ve Sıfır Atık Buluşması” adıyla düzenlenecek programda, Aydın Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar aktif görev alacak. Etkinlik kapsamında atıktan sanat, tohum topu yapımı ve sıfır atık yemek tarifleri gibi uygulamalı atölyeler gerçekleştirilecek.
Programda çocukların günlük yaşam alışkanlıklarının çevre üzerindeki etkilerine de dikkat çekilecek. Karbon ayak izi, su ayak izi ve dijital ayak izi stantlarında katılımcılara farkındalık kazandırılması hedeflenirken, Çocuk Hakları Duvarı ve Kat-Katıl-Katılım Proje Tanıtım Duvarı ile çocukların görüşlerinin görünür hale getirilmesi sağlanacak.
Aydın Çocuk Hizmetleri Sergisi’nin de yer alacağı buluşmada, çocukların iklim değişikliği, çevre ve sıfır atık konularında ortaya koyduğu çalışmalar ele alınacak. Etkinlikte elde edilen görüş ve çıktıların, 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31 kapsamında değerlendirilmesi ve çocukların mesajlarının uluslararası iklim gündemine taşınması amaçlanıyor.
Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ile Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş katılacak.
Aydın’daki buluşma, 13 Eylül Pazar günü saat 14.30’da Efeler ilçesindeki Fibar Hotel Zincirlihan’da gerçekleştirilecek.