AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Millî Mücadele döneminde Aydın’da ortaya konulan direniş ruhunun bugün de Türkiye’nin bağımsızlık ve kalkınma mücadelesine ilham verdiğini belirtti.
Aydın’ın kurtuluşunun yalnızca kent tarihi açısından değil, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin önemli göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Sarıbaş, 7 Eylül’ün Aydınlılar için gurur, minnet ve coşkuyla hatırlanan özel bir gün olduğunu ifade etti.
Sarıbaş, mesajında Aydın’ın işgal yıllarında sergilediği direnişe dikkat çekerek, Çete Ayşe, Yörük Ali Efe ve efeler başta olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarının fedakârlıklarının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.
“7 Eylül, Aydın için bir tarihten çok daha fazlasıdır” diyen Sarıbaş, kentin kurtuluşunun bağımsızlık, vatan sevgisi ve millet olma şuurunun güçlü bir ifadesi olduğunu belirtti. Aydınlıların işgal koşullarının ağırlığına rağmen geri adım atmadığını ifade eden Sarıbaş, verilen mücadelenin yalnızca bir şehrin kurtuluşu değil, vatanın bütünlüğü ve gelecek nesillerin özgürlüğü için ortaya konulduğunu söyledi.
“Aynı irade bugün Türkiye’nin yükselişinde yaşıyor”
Millî Mücadele döneminde imkânsızlıklar içerisinde vatanını savunan milletin bugün kendi savunma sanayisini geliştiren, teknolojisini üreten ve enerji alanında kapasitesini artıran güçlü bir Türkiye inşa ettiğini belirten Sarıbaş, geçmişten bugüne uzanan bağımsızlık iradesine vurgu yaptı.
Sarıbaş, “Bu millet kendi kararını kendi verir, kendi geleceğini kendi belirler” anlayışının Millî Mücadele’den bugüne taşınan en önemli miraslardan biri olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin bağımsızlığını ve millî iradesini güçlendiren adımların sürdüğünü belirten Sarıbaş, Aydın’ın tarihinden aldığı güçle kente ve vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.
“Aydın’ı gelecek nesillere daha güçlü bırakmalıyız”
Aydın’ın kurtuluşunda ortaya konulan mücadele ruhu ile Türkiye’nin bugün ortaya koyduğu hedefler arasında güçlü bir bağ bulunduğunu ifade eden Sarıbaş, 104 yıl önce efelerin savunduğu toprakların bugün daha güçlü, müreffeh ve gelişmiş bir Aydın olarak gelecek nesillere bırakılması gerektiğini dile getirdi.
Sarıbaş, “104 yıl önce Aydın’ın semalarında yükselen istiklal ruhu bugün Türkiye’nin gökyüzünde, teknolojisinde, savunma sanayisinde ve geleceğe yürüyüşünde yaşamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Kurtuluş kahramanlarına minnet
Mesajının sonunda Aydın’ın kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutlayan Sarıbaş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andı.
Sarıbaş, Çete Ayşe, Yörük Ali Efe, efeler ve Millî Mücadele’de hayatını kaybeden Aydınlıları da anarak, şehitlere rahmet diledi.