YENİ Partili Bülbül: “Aydın yaşlanıyor, Bakanlık yaşlı bakım hizmetlerinde geride kalıyor”

10 Ekim 2026

YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TÜİK verilerine göre her altı kişiden birinin 65 yaşın üzerinde olduğu Aydın’da huzurevi kapasitesini eleştirdi. Bülbül, iktidara seslenerek, yaşlı bakım merkezlerinin ve evde profesyonel bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini savundu. 

YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TÜİK verilerine göre Aydın’da 65 yaş üzerindeki nüfusun 190 bin 954 kişi olduğunu belirterek, “İlimizde her altı kişiden biri 65 yaş üzerinde. Aydın yaşlanıyor” dedi. Bülbül, iktidarın bu konudaki politikalarını eleştirerek şunları söyledi:

“İktidar, kaç kişinin hizmet beklediğini açıklamıyor”

“TÜİK’in 2025 verilerine göre Aydın’da 65 yaş ve üzerindeki nüfus 190 bin 954 kişi. İlimizde yaklaşık her altı kişiden biri 65 yaşın üzerinde. Türkiye genelinde yaşlı nüfus oranı yüzde 11,1 iken Aydın’da yüzde 16,3. Aydın yaşlanıyor. İktidar ise bu kentte kaç kişinin bakıma ihtiyaç duyduğunu, kaç kişinin hizmet beklediğini açıklamıyor.

“Bakanlık, Aydınlıları kendi ilçelerinde bakım hizmetinden mahrum bırakmamalı” 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı 13 Eylül’de Aydın’a geldi; 160 kişilik huzurevinin kapasitesini anlattı. Sayın Bakan, kapasiteyi söylediniz. Başvuran kaç kişi, kabul edilen kaç kişi, sıra bekleyen kaç kişi? Evinde bakım hizmeti bekleyen kaç yurttaşımız var? Bu soruların yanıtını neden Aydınlılarla paylaşmadınız? Sahada karşılaştığımız sorun şu: Yaşadığı yerde bakım merkezinde yer bulamayan yaşlılarımız, ailelerinden ve alıştıkları çevreden uzaktaki merkezlere gitmek zorunda kalıyor.  Bakanlık, Aydınlıları kendi ilçelerinde bakım hizmetinden mahrum bırakan bu tabloya ne zaman çözüm üretecek? 

“Bakım hizmeti, ihtiyaç duydukları yer ve zamanda sağlanmalı”

Yaşlı bakımını ailelerin, özellikle kadınların görünmeyen emeğine bırakan bu anlayışı kabul etmiyoruz. İlçelerde gündüz yaşlı bakım merkezleri açılmalı, evde profesyonel bakım hizmetleri yaygınlaştırılmalı. Bakım veren aile fertlerinin sigorta ve emeklilik hakkı güvence altına alınmalı. Yaşlılarımız yer bulabilmek için ailelerinden uzaklaşmak zorunda kalmamalı. Bakım hizmeti, ihtiyaç duydukları yerde ve ihtiyaç duydukları zamanda ulaşabilecekleri bir hak olmalı.

Yorumla

Your email address will not be published.